Galerie Koopmans

'Fan herte wolkom'

Hartelijk welkom dus bij Galerie Koopmans in Earnewâld. In dit sfeervolle gebouw bevindt zich een permanente collectie van de bekende Friese expressionist Klaas Koopmans en het veelzijdige werk van diens zoon Gosse Koopmans.

Regelmatig worden er exposities gehouden, waarvoor elke keer een aantal kunstenaars uitgenodigd wordt werk in te brengen, waarbij een bepaald thema als leidraad geldt.


Simmertentoanstelling 'Hoop'

 


Panorama's van Gosse Koopmans

99 M7 7596 1 Woonkamer Warfhuizen  

 M7 7718

Gosse Koopmans heeft een aantal grote werken, panorama's gemaakt. Een merendeel daarvan hangt momenteel in Museum Martena in Frentsjer.
Het museum gaat vanaf 1 juni weer open !!


Klik hier voor een aantal van zijn werken.

 


Meer werk van Gosse Koopmans

Voor meer recent werk klik hier.


De binnen- en buitenwereld van Gosse Koopmans in Museum Martena

Klik hier voor het artikel in de Franeker Courant over de tentoonstelling van Gosse Koopmans in Museum Martena in Franeker.

Hierna een (smartphone)opname van Piets Weerbericht uit het museum vandaan op woensdag 5 februari 2020.

 

 

Museum Belvédère bij Heerenveen

On the Spot - 17 juni t/m 17 september 2017

In museum Belvédère is momenteel een expositie waarin hedendaagse kunstenaars uitgedaagd zijn om hun liefde voor een plek om te zetten in nieuwe werken. Zo ontstonden schilderijen, foto’s of tekeningen die zijn geïnspireerd door een bijzondere plaats of unieke locatie.

Gosse Koopmans heeft daar een prachtig groot panorama van zijn eigen atelier hangen. Bovendien is hij live schilderend aanwezig op 7 en 21 juli en op 4, 11 ,18 en 25 augustus.Hieronder een recente opname uit het museum.

Gosse Koopmans Belvedere


De Entree van de galerie en van Meubelmakerij Wester

Klik op de pijltjes, of klik in het midden van de foto voor nog grotere versies.