Gosse Koopmans - olieverf

 

IMG 7725Klik voor beschrijving

Maartje Roos - fotografie

 

MRoos-eetkamerMaartje Roos is in 2010 cum laude afgestudeerd aan de Fotoacademie te Groningen o.a. met de serie 'Fairy Tales & Stories', sprookjestaferelen met een knipoog naar oud-Hollandse schilderkunst. Onlangs verzorgde ze de fotografie voor het jubileumboek 60 jaar Efteling 'Zijn we d'er al?'
Het is de illustratieve / conceptuele fotografie waar haar hart ligt. Ze is constant op zoek naar de kunst van het net-niet-alledaagse. Een idee omzetten naar beeld, dat past het beste bij haar intuïtieve omgang met fotografie.

Photo-artist Maartje Roos creëert een nieuwe belevingswereld met haar magische foto's. Ze vliegt de aardbol over om haar fotokunst, voorzien van haar typische trademark, te exposeren.
Onze Friese wereldburger is genadeloos als het gaat om die ene foto.
Doelgericht, veeleisend gaat ze ver om haar beste creatieve prestaties neer te zetten.

Hans Jouta - brons/epoxy

 

Hans JoutaHans Jouta volgde een opleiding aan Academie Minerva in Groningen.
Hij voert zijn beelden uit in metaal, vooral in brons. Hij groeide op aan de Waddenkust en beschouwt het landschap als een inspiratiebron. Dieren zijn een terugkerend thema in zijn werk. Jouta woont en werkt in Ferwerd.

Momenteel werkt hij aan een beeld van 3 schaatsenrijders dat geplaatst zal worden op een ponton in het water van Earnewâld.
Deze 3 schaatsenrijders, waaronder de plaatselijke oud-marathonrijder Jeen Wester, hebben allen ooit 'De 100 van Earnewâld' klassieker gewonnen.

Sharon van Beek - sieraden/textiel

foto site galerie kettingSharon van Beek (1968) is een autodidact in mixed media kunst.
Na 20 jaar van kantoorbanen, heeft ze 5,5 jaar gewerkt in hobbywinkels waar ze haar passie voor veel verschillende materialen en technieken pas goed heeft ontwikkeld.

Daarnaast heeft ze samen met 2 anderen een atelier in het midden van het land gerund, waar ze haar kunst verkocht en workshops gaf in o.a. stempeltechnieken, collage- en stenciltechnieken en sieraden maken.

Momenteel legt ze zich voornamelijk toe op het ontwerpen van unieke sieraden van verschillende materialen, zoals vilt, textiel, metaaldraad en glaskralen.

Daarnaast is zij ook begonnen met het maken van tassen. Veel van haar werk bestaat uit gedetailleerd handwerk, zoals borduren, naaien, haken, rijg- en weeftechnieken met glaskraaltjes, natvilten en metaaldraadwerk.
Zij werkt het liefst laag op laag met behulp van verschillende technieken, materialen en kleuren om zo op subtiele wijze diepte en structuur te creëren in haar sieraden, sjaaltjes en tassen.

foto site galerie armband  foto site galerie vilten armband


Erna Gotlieb - sieraden/textiel

foto 5Is 52 jaar, woont met man en 2 honden in de Vossenparkwijk te Leeuwarden.
Werkt als docent vormgeving binnen de unit D'Drive (mbo kunstopleidingen) van het Friesland College.

Inspiratiebronnen voor mijn werk:

  • de vormen van het menselijk lichaam
  • het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden vanuit bekende materialen en technieken
  • vanuit materiaalexperimenten ontstaan en groeien mijn sieraden

foto 1

foto 6

foto 4


Loes Verbrugge - glas

Loes VerbruggeLoes Verbrugge werkt de afgelopen 10 jaar als professioneel kunstschilder.
Ze heeft daartoe een opleiding gevolgd op de Vrij Teken Academie te Amsterdam. Daarnaast heeft ze ook 4 jaar met keramiek gewerkt.

Tijdens een reis in Zweden en Finland werd ze getroffen door de helderheid en transparantie van glas. Zo heeft ze bijna alle glasfabrieken bezocht, raakte zo gefascineerd door glas en prees zichzelf gelukkig met het feit dat ze een gerenommeerde glaskunstenaar ontmoette en volgde hierbij een cursus glass-fusing.
Wat haar drijft is de zoektocht naar heldere kleuren net als bij haar schilderijen met acryl die ze op fauvistische manier gebruikt met veel kleur. Dit element komt ook terug in het glaswerk.
Ze haalt haar inspiratie uit de natuur en de beweging in de natuur en de epos van Odyseus.
'Zoals de dichter K.P.Kavalis "Ithaka" aan ons schetst, is de reis van Odysseus een reis naar het ik van ons zelf. Het is een zoektocht naar dat ik. Maar het gaat toch om het plezier, liefde voor de mensen en natuur en de intensiteit waarmee je dingen beleeft.'
Ze schildert met glas dat ze zelf kleurt.
Techniek is fusen, je hebt een koude techniek dat is het glas en lood en de warme techniek het blazen en het fusen. Je legt lagen glas over elkaar heen in vorm patroon en reliëf. De lagen versmelten dan met elkaar in een oven.